Samarbete i Sverige

Förutom det reguljära samarbetet inom Emmaus International och Emmaus Europe där Emmaus Stockholm ingår som medlem samarbetar vi med många andra organisationer i särskilda frågor.

  • Som medlem i Praktisk solidaritet ingår vi i nätverket Ideell Second Hand, IHS. Ideell Second Hand är ett samarbete mellan några av de större biståndsorganisationerna i Sverige som bland annat bedriver second hand-verksamhet. 
  • En viktigt samarbetspartner är daglig verksamhet. Skarpnäcks dagcenter hjälper till med sortering av kläder, och driver en liten butik i bostadsområdet. Läs mer om butiken här.
  • Emmaus Stockholm har ett nära samarbete med Afrikagrupperna. En del av vårt ekonomiska stöd används inom de projekt som Afrikagrupperna driver i Afrika. 
  • Emmaus Stockholm skänker en del av vårt ekonomiska stöd till nätverket Ingen människa är illegal som arbetar med att praktiskt stödja de människor på flykt som inte har något skyddsnät i Sverige.
  • Emmaus Stockholm säljer varor från North & South Fair Trade , Litzing, Kinal, Divine Chocolate, The House of Fair Trade som är leverantörer av importerade Fairtrade-certifierade livsmedelsprodukter såsom kaffe, te, choklad producerade av småbönder i Syd. 
Vill du skänka

Kalendarium

Det finns inga kommande aktiviteter.

Kontakt
Stöd vår verksamhet. Betala in till vårt postgironummer, 90 03 97-1. Tack för ditt stöd!
Klicka här för att läsa om Svensk Insamlingskontroll. Extern länk till deras hemsida.