Samarbete i Sverige

Förutom det reguljära samarbetet inom Emmaus International där Emmaus Stockholm ingår som medlem samarbetar vi med många andra organisationer i särskilda frågor.

  • Vår främsta samarbetspartner är Praktisk solidaritet, PS. PS är en paraplyorganisation vi driver tillsammans med Brödet & Fiskarna och Gävleborgs biståndsgrupp för att samordna vårt bistånd och solidaritetsarbete med våra gemensamma mottagare och samarbetspartners i Syd. Till Praktisk Solidaritets hemsida.
  • Som medlem i Praktisk solidaritet ingår vi i nätverket Ideell Second Hand, IHS. Ideell Second Hand är ett samarbete mellan några av de större biståndsorganisationerna i Sverige som bland annat bedriver second hand-verksamhet. Till Ideell Second Hands hemsida.
  • En viktigt samarbetspartner är daglig verksamhet. Skarpnäcks dagcenter hjälper till med sortering av kläder, och driver en liten butik i bostadsområdet. Läs mer om butiken här.
  • Emmaus Stockholm är medlemmar i Västsaharaaktionen som har bildats för att samla organisationer som vill driva frågan om ett fritt Västsahara. Till Västsaharaaktionens hemsida.
  • Emmaus Stockholm har ett nära samarbete med Afrikagrupperna. En del av vårt ekonomiska stöd används inom projekt som de driver i Afrika. Till Afrikagruppernas hemsida.
  • Emmaus Stockholm är medlem i kampanjen Rena Kläder som genom påtryckningar på klädimportörerna försöker förbättra arbetsvillkoren för textilarbetare i Syd. Till Rena Kläders hemsida.
  • Emmaus Stockholm skänker en del av vårt ekonomiska stöd till nätverket Ingen människa är illegal som arbetar med att praktiskt stödja de människor som tvingats gå under jorden efter att ha fått avslag på sin asylansökan. Till Ingen människa är illegals hemsida.
  • Emmaus Stockholm säljer varor från North & South Fair Trade , Litzing, Kinal, Divine Chocolate, The House of Fair Trade som är leverantörer av importerade rättvise- och kravmärkta livsmedelsprodukter såsom kaffe, te, choklad producerade av småbönder i Syd. Till Fair trade-butikernas hemsida.
Vill du skänka

Kalendarium

Det finns inga kommande aktiviteter.

Kontakt
Stöd vår verksamhet. Betala in till vårt postgironummer, 90 03 97-1. Tack för ditt stöd!
Klicka här för att läsa om Svensk Insamlingskontroll. Extern länk till deras hemsida.